Home
Carrieretips

Vakantie is goed voor je carrière!

Vakantie is goed voor jou als persoon en tegelijkertijd goed voor je carrière. Met vakantie bedoel ik dan minstens een week helemaal weg van je werk, niet een weekendje weg. Helemaal weg wil zeggen, geen telefoon, laptop of pda waarmee je toch nog contact houdt. Of dat ze je mogen bellen als er iets heel dringends is. Nee, minstens een week helemaal je werk vergeten.

Wat zijn voordelen van helemaal loskomen van je werk. Hieronder staan er drie:

Op vakantie kan je ineens een ingeving krijgen, dat blijkt dan de perfecte oplossing te zijn voor een probleem waar je al weken mee loopt te worstelen. Het oplossen van zo'n lastig probleem blijft niet onopgemerkt in de organisatie, omdat je vol enthousiasme vertelt over de mooie oplossing die je hebt bedacht.
Je bent uitgerust en je productiviteit neemt enorm toe de eerste twee maanden nadat je terug bent van vakantie. Je krijgt meer gedaan en zorg dan wel dat de resultaten van je werk goed zichtbaar zijn.
Je voorkomt dat je ziek wordt en langdurig uitvalt of minder aanwezig kunt zijn. Als je niet op tijd ontspant raak je gestresst en chronische stress is de voedingsbodem voor burnout, hart- en vaatziekten, slapeloosheid, depressiviteit.
Kortom: neem tijdig vakantie en geniet, laat de boel even de boel. Neem lang genoeg vakantie zodat je baas je gaat missen en zorg dat je terug bent voordat hij merkt dat hij zonder je kan ;)Laatste tweet: