Home
Carrieretips

Top 10 van signalen dat het tijd is om op zoek te gaan naar een andere baan.

1. Het gaat bergafwaarts met de organisatie waar je werkt. Het aantal klanten loopt flink terug, er zijn financiele problemen, leveranciers stellen strengere voorwaarden en er zijn misschien zelfs geruchten over faillisement of sluiting.

2. De relatie die jij hebt met jouw manager en/of collega's is slecht of misschien zelfs ernstig verstoord. Wat ook de achterliggende reden is, als samenwerken (bijna) onmogelijk wordt, is het tijd op te vertrekken. Herstellen van een ernstig verstoorde werkrelaties is heel moeilijk. Is het niet nu meteen dan wil je over een tijdje vertrekken.

3. Jouw persoonlijke situatie is veranderd. Je bent gescheiden, hebt een kind gekregen, bent verhuisd of bent gaan samenwonen. Werk past niet langer op dezelfde manier in jouw leven en dat levert problemen op. Dat kan zijn omdat je teveel of juist te weinig uren werkt, je salaris te laag is, jouw reistijd onacceptabel voor je geworden is.

4. Je gaat met tegenzin naar je werk en er lijkt geen einde aan de werkdag te komen. Je kan niet meer met enthousiasme over je werk en alles wat daarmee te maken heeft praten. Wat ook de reden is, als je zo baalt van je werk, is het tijd om je te gaan bezinnen op iets anders.

5. Je hebt flink last van stress. Zoveel stress dat het een negatieve invloed heeft op jouw relaties en jouw gezondheid. Je voelt je uitgeput aan het eind van de dag en hebt weinig energie meer. Pogingen om verandering aan te brengen, hebben geen resultaat opgeleverd. Gezondheid gaat boven alles, trek de conclusie die nodig is.

6. Je mist uitdaging. Je bent je werk ontgroeid, er zijn taken weggehaald bij je of je hebt een opleiding gevolgd waardoor je jezelf hebt ontwikkeld.

7. Je hebt gesolliciteerd naar een leuke baan intern binnen de organisatie en de baan gaat aan je neus voorbij. Bij een eerste keer hoef je niet meteen te concluderen dat het tijd is om te vertrekken, maar als dit bij herhaling gebeurt kan je de conclusie trekken dat je op een doodlopend spoor zit.

8. Je voelt je ongelukkig en schiet snel in de verdediging , zonder dat daarvoor echt een aanwijsbare reden is. Je laat dingen gelaten over je heen komen, bijvoorbeeld als er verandering op het werk wordt aangekondigd. Je hebt geen zin om een vergaderingen bij te wonen of mee te denken bij nieuwe plannen.

9. Je stelt telkens de dingen uit die je moet doen, schuift werkzaamheden voor je uit. Je bent met van alles en nog wat bezig, behalve met werk. Je favoriete plek op je werk is de koffiehoek. Als je tenslotte aan de slag gaat met de zaken die gewoon tot je werk behoren voel je echt tegenzin.

10. Je praat steeds minder met je collega's en je leidinggevende, je trekt je terug uit het contact. Of misschien praat je wel met collega's maar dan alleen over alles wat er mis is en fout gaat. In de contacten klaag je en zoek je de bevestiging van jouw kijk en steun voor deze negatieve kijk.

En ... valt het mee of tegen? Herken je de signalen of kan je de conclusie trekken dat je op de juiste plek zit? Als je wilt, kun je hieronder een reactie achter laten.Laatste tweet: