Home
Nieuws

Werkgevers willen vervroegd pensioen voor zware beroepen

3/11/2019
Mensen met zware beroepen moeten eerder recht krijgen op AOW, vinden werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland.
 
Er moet een lijst komen met beroepsgroepen die eerder kunnen stoppen, zoals metaalarbeiders, verpleegkundigen, bouwvakkers en vrachtwagenchauffeurs, zegt Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW tegen De Telegraaf.
 
Ook vinden de werkgeversclubs dat mensen met een zwaar beroep die eerder met pensioen gaan geen AOW-premie meer hoeven te betalen. "Dat scheelt deze groep netto een paar honderd euro per maand."
 
De werkgevers wijzen naar Oostenrijk: wie daar zwaar lichamelijk werk doet, nachtdiensten draait of in extreme hitte of kou werkt, heeft recht op vervroegd pensioen.
 
Tuur Elzinga, vice-voorzitter van FNV zegt in een reactie op het voorstel vast te houden aan de eis dat de AOW-leeftijd bevroren wordt op 66 jaar. Elzinga: "De werkgevers kunnen hun pijlen beter richten op het kabinet. Minister Koolmees moet nu echt over de brug komen, de AOW-leeftijd bevriezen en de boete schrappen op eerder stoppen."  Bron: managersonline.nl

Laatste tweet: