Home
Nieuws

Supermarktmanager moeilijkst te vervullen vacature

3/13/2019
De arbeidsmarkt is krap en er is een tekort aan personeel. Maar het zijn niet te banen in de zorg of ict waarvoor vacatures het langst openstaan. 
 
Uit een onderzoek van Indeed blijkt dat de functie supermarktmanager het moeilijkst te vervullen is. Twee derde van deze vacatures stond afgelopen jaar langer dan twee maanden open.
 
Dit is goed terug te zien bij grote supermarkten. Albert Heijn heeft op dit moment 16 vacatures voor (assistent) supermarktmanagers open staan, de Jumbo 24.
 
Top 10 moeilijk in te vullen vacatures
1. Supermarktmanager
2. BI consultant
3. Brandwacht
4. Vulploegleider
5. Technical consultant
6. IT business consultant
7. Thuishulp
8. Servicemonteur koeltechniek
9. Beginnend assistent accountant
10. Senior business consultant
 
Door de specialistische functies zijn er zo lastig goede mensen te vinden voor deze banen, reageert Sander Poos, directeur Benelux bij Indeed.
 
Vindbaar zijn waar kandidaten zoeken
Indeed heeft wel tips voor bedrijven om wél aan die mensen te komen. Poos: "Je moet zorgen dat je vindbaar bent waar kandidaten zoeken, en niet waar jij altijd adverteert. Dat klinkt logisch maar gebeurt nog lang niet altijd zo."
 
Ook raad hij aan om breder te kijken naar profielen. "Niet de profielen zoeken die je al jaren zoekt. Maar kijk eens anders: wat hebben we nodig en zijn er geen andere profielen die net zo geschikt zijn? Daardoor worden je kansen in één keer veel groter.

Kandidaten verleiden
Tot slot adviseert hij bedrijven om hun employer branding aan te pakken. "Je moet kandidaten verleiden om ze te werven."
 
"Mensen informeren vooraf naar organisaties, ze kijken bijvoorbeeld hoe anderen erover denken, via reviews. In een kleinere kring gaan kandidaten toch kijken naar waar de beste wergever zit, waar ze het meest kunnen verdienen en wat hen het meest aantrekt." Bron: rtlz.nl


Laatste tweet: