Vacatures sneller ingevuld bij flexibele salarisbetaling

Wagestream heeft uitgebreid onderzoek gedaan wat de effecten zijn van het aanbieden van flexibele salarisbetaling op het recruitmentproces. Uit gegevens van Indeed blijkt dat bij momenteel 600 vacatures flexibele verloning wordt vermeld als een extra werknemersvoordeel.

"Het leek ons een goed idee om te onderzoeken welke impact het aanbieden van flexibele verloning heeft op de snelheid van het vervullen van deze vacatures," zo vertelt Ties Roodhardt, General Manager Benelux bij Wagestream.Uit gegevens van ondernemingen  die het personeel flexibel verlonen blijkt dat de gemiddelde invullingsduur van een vacature 30 werkdagen bedroeg. Nadat gestart werd met flexibele verloning en dit ook actief werd meegenomen binnen het wervingsproces, daalde dit met 27 procent naar een gemiddelde invullingsduur van 22 dagen.


"Het sneller aantrekken van het juiste personeel zorgt immers voor een betere continuïteit op de werkvloer en resulteert ook in een besparing op wervingskosten. De gemiddelde wervingskosten in Nederland bedragen €4494,-, dus zeker voor ondernemingen die met regelmaat personeel werven vallen hier prima besparingen te behalen," aldus Roodhardt.
 

Bron; managersonline.nl

Top